Leven als Fotograaf

Fotografie en meer bij Leven Als Fotograaf

Met Leven Als Fotograaf wil ik je graag informeren én inspireren met alles wat met fotografie te maken heeft. Wat komt er bij de vele verschillende soorten fotografie kijken? Wat moet je weten van licht om goede foto’s te kunnen maken? Hoe werkt fotografie eigenlijk? En noem maar op! In de titel staat “fotografie en meer”, dat is niet voor niets. Naast dat ik een enorme passie heb voor het vastleggen van mensen, producten en andere prachtige plaatjes, brand mijn innerlijke vuur ook voor het ondernemen. Ik deel mijn ervaringen, tips en tricks rondom beide onderwerpen en daarmee hoop ik jou te kunnen inspireren. Zowel als (startende) fotograaf, als ondernemer. Benieuwd naar mijn ervaringen? Bekijk dan mijn blogs!

Wat is fotografie?

Met fotografie leg je afbeeldingen en vormen vast met behulp van stralingen en licht. Het woord stamt af van het oud Grieks en is letterlijk vertaald als “schrijven met licht”, mooi hé. In mijn blogs schrijf ik veel over fotografie en de verschillende soorten hiervan. Je kunt natuurlijk fotograferen in een studio, of je gaat op locatie aan de slag, zoals een personal branding fotograaf, een modefotograaf of meer de natuur in met een natuurfotograaf.

Ook kun je de vraag “wat is fotografie?” op een persoonlijker vlak trekken. Wat betekent fotografie voor jou? Voor de een is het een mooie hobby, een heerlijk moment om mindful bezig te zijn met fotografie en ware kunst te maken, en voor de ander betekent fotografie het verdienen van zijn brood. Hoe denk jij erover?

Is fotografie kunst?

Hier wil ik toch nog even op inhaken. Waar denk jij aan als ik je de vraag zou stellen: “wat is kunst?”. Vele denken namelijk direct aan een schilderij of een prachtig beeld, wat niet gek is aangezien fotografie nog relatief nieuw is. Kunst bestaat al eeuwen en fotografie sinds 1826. In dit jaartal werd de eerste foto gemaakt door de Fransman Joseph Nicéphore Niépce. In een blog zal ik nog wel wat dieper op de geschiedenis van fotografie in gaan, want ik vind dat je als fotograaf ook over de geschiedenis van fotografie zou moeten weten.

Terug naar het vraagstuk… Is fotografie kunst? Ja, tegenwoordig wordt fotografie ook als kunst gezien. De Moderne Kunststroming, dat afstamt uit het begin van de 19e eeuw, heeft hier een enorme bijdrage gespeeld. Ook spelen de overeenkomsten tussen klassieke schilderkunst een grote rol in het accepteren van fotografie als kunstdiscipline. Ook hier zal ik nog wat dieper op ingaan in een blog.

Wat kun je hier nog meer lezen?

Zoals aangegeven deel ik graag mijn bevindingen en ervaringen en ik hoop je dan ook hiermee te kunnen inspireren. Dagelijks ben ik druk bezig met het schrijven van mijn fotografie artikelen en waar ik mijn doel mee hoop te bereiken: jou als (startende) fotograaf/ondernemer te inspireren.

Onder de categorie “fotografie” heb ik wederom een onderverdeling gemaakt zodat de website gemakkelijker te navigeren wordt. Zo heb ik verschillende sub-categorieën aangemaakt zoals:

Productfotografie

In de sub-categorie productfotografie wil ik je meenemen in de commerciële landschappen. Een dienst dat vaak wordt afgenomen door webshop eigenaren en andere online retail stores. Aangezien men veel online aan het surfen is door het web, is het natuurlijk van groot belang dat je aantrekkelijke foto’s hebt van de aangeboden producten.

Modefotografie

Wederom zegt de naam al meer dan genoeg en kun je hoogstwaarschijnlijk wel bedenken waar deze sub-categorie om draait. Over deze fascinerende tak van fotografie is meer dan genoeg te leren en te vertellen natuurlijk.

Fotografie tips

We kunnen hier geen genoeg van krijgen, ik in ieder geval niet! Wil jij beginnen met het leren van dit fotografie? Dan heb ik al de nodige fotografie tips voor je uitgeschreven. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij zelf nog op pad gaat en je eigen skills ontdekt en ontwikkeld, maar leren van een ander kan nooit kwaad! Leer van mijn fouten en maak gebruik van de gegeven tips!

Portretfotografie

Ook portretfotografie wil ik meenemen in Leven Als Fotograaf. Ben jij nog onzeker voor en/of achter de camera? Maar wil je hier toch mee aan de slag? Dan vertel ik je meer in mijn blogs! Zo heb ik ook al een blog geschreven over hoe je een minishoot kunt organiseren!

Foto apparatuur

De technologie ontwikkelt zich in een sneltreinvaart… Foto apparatuur doet hier natuurlijk aan mee. Maar wat als jij er nou nog allemaal geen kaas van hebt gegeten. Welke camera past het beste bij mij? Welke lens sluit daar goed bij aan? Kan ik een camera voor meerdere doeleinden gebruiken? Zo zijn er nog genoeg vragen over foto apparatuur. Ik probeer er enkele te beantwoorden met mijn blogs om de nieuwste ontwikkelingen te volgen.