Leven als Fotograaf

Maandupdate April: ontslag bij de studio en een shootdag organiseren

inhoud

 De knoop is doorgehakt! Ik zit gewoon niet op mijn plek in de fotografie studio. Vooral het stukje vrijheid en zelf je dagen in plannen is iets wat ik hoog in het vaandel heb staan, en door hierbij in loondienst te werken kon ik dat niet waarborgen. Daarnaast leverde het financieel ook niet voldoende op, dus die zekerheid van 2 dagen in de week iets bij verdienen viel ook in het niets. Het ligt zeker niet aan de studio zelf, ik vind het concept heel leuk, er hangt een goede sfeer, ook heb ik er veel mogen leren qua studiowerk en klantencontact. Er werken veel studenten, en man, als ik dit had geweten toen ik student was, dan was het echt een hele leuke bijbaan geweest! 

Start schoolfotografie

De studio in loondienst is het dus niet geworden maar ik ben nog steeds op zoek naar een stukje zekerheid. Ik wil gewoon niet meer die stress voelen van te weinig geld hebben. Ik struin Indeed weer af en kom daar de vacature schoolfotograaf tegen en jawel, helemaal op zzp basis: zelf je dagen inplannen en beter verdienen. Dat klinkt goed!

Na wat heen en weer contact kan ik een (online) cursus volgen van Nieuwe School Foto en een paar weken later al aan de slag voor 2 – 3 dagen in de week. Je werkt met een hele leuke pool van andere fotografen door heel het land en bent ook nog eens heel flexibel! De dagen zijn wel lang en intensief, maar daar tegenover heb je dus wel dat stukje zekerheid. Voor nu is het ideaal!

Shootdag organiseren

Daarnaast ben ik druk bezig met het organiseren van een shootdag op locatie voor merken. Ik heb een hele toffe locatie afgehuurd in Schiedam, nu alleen nog klanten vinden! 😀 Ik ben druk bezig om een landingspagina te maken hiervoor, en andere uitingen om de dag te promoten op social media. Zo neem ik wat Stories op waarin ik het concept uitleg en maak ik beelden die ik kan delen op de tijdlijn. Dat gaat nog wel een uitdaging worden, want marketing is toch een vak apart. Maar ik geloof heel erg in het concept daar zal het niet aan liggen! Nog tips?

Lees ook: Een Branding Shootdag Organiseren? Zo doe je dat!

Wat heb ik ervan geleerd en wat kan jij er van leren?

  • Dat waar er een deur dichtgaat, er ook weer eentje open gaat. 
  • Je altijd naar je onderbuik gevoel moet luisteren, als iets niet goed voelt vanaf het begin dan kan je er maar beter mee stoppen, ondanks dat het soms rationeel nog wel slim lijkt.
Hee fotograaf!

Hi, ik ben Vera, freelance fotograaf en ondernemer. Op deze blog schrijf ik over het leven als (startende) freelance fotograaf. Boordevol praktische fotografie tips! Hiermee hoop ik mensen zoals jij te inspireren om de stap te nemen om ook hun droom achterna te gaan.

Explore, create, inspire!

Join the club!
Let's connect!