Leven als Fotograaf

Maandupdate december: Doelen zetten voor 2022

inhoud

Het einde van 2021 is inzicht en dat betekent dat ik mij, samen met vele andere ondernemers, ga voorbereiden op het nieuwe jaar. Het betekent dus: DOELEN ZETTEN! Misschien wel een van mijn favoriete bezigheden! Altijd als ik mij een beetje down of onrustig voel dan pak ik mijn notebook erbij en schrijf ik eerst waarvoor ik dankbaar ben en daarna waar ik naartoe wil. Het zorgt ervoor dat ik gefocust ben en blijf, maar ook gewoon leuk om bij weg te dromen 😉 De doelen probeer ik zo concreet mogelijk op te schrijven en het maakt niet uit hoe groot ze zijn. Dream big!

In het kader van ‘throw it into the universe!’ leek het me leuk om mijn doelen met jullie te delen, en misschien wil jij dan ook wel jouw doelen met mij delen? So let’s start!

Mijn omzetdoel voor 2022

Allereerst mijn omzetdoel voor 2022. Als je de blog over mijn omzet als startende fotograaf hebt gelezen dan weet je dat ik mijn omzetdoel van 2021 hebt behaald! Het doel toen was voornamelijk om uit de kleine ondernemersregeling (KOR) te komen en dat betekende dat ik in één jaar €20.000,- moest verdienen. Dat is gelukt! 😀

Voor 2022 wil ik daarom die omzet verdubbelen. Say whut?! Ja. Je leest het goed. Mijn omzet doel voor 2022 is €40.000 en ik ga het halen ook. Hoe? Ik heb nog geen idee… maar why not give it a try?!

Ik merkte dat toen ik in oktober de €20.000 had gehaald een beetje lost was. Ik was natuurlijk blij met dat ik het had gehaald, en ook wel trots. Maar ik had geen nieuwe omzetdoel gezet voor de laatste maanden van 2021 en op een of andere manier had ik daardoor ook minder motivatie. Dus ik ga hoog inzetten voor 2022 en we gaan het zien!

Shoot in het buitenland

Een tweede doel voor 2022 is dat ik hoop mijn eerste betaalde fotoshoot in het buitenland te mogen doen. Zoals je misschien weet vind ik het ontzettend tof om modeshoots te doen. In een team werken met modellen, visagisten, stylisten etc. is iets waar ik heel blij van wordt. Ik hoop dan ook hier weer veel over te mogen leren en geweldige shoots te mogen fotograferen.

Duurzaam ondernemen

Ook houdt het mij al een tijdje bezig hoe ik als fotograaf maatschappelijk verantwoord kan ondernemen en daar wil ik dit jaar dus mijzelf wat meer in verdiepen. Bijvoorbeeld wat voor impact hebben mijn foto’s, met welk doel worden ze gemaakt. En als ik producten fotografeer, zijn deze producten dan ook milieuvriendelijk gemaakt? Ook wil ik kijken of ik bijvoorbeeld een percentage van mijn shoots kan doneren aan een organisatie zoals Plant a Tree.

Kleinere doelen…

De bovengenoemde doelen zijn wat aan de grote kant, maar ik heb dan ook een heel jaar om het waar te maken. Daarbij heb ik ook wel wat kleinere doelen. Ik wil bijvoorbeeld meer leren over lichttechniek en ben dus nog op zoek naar goede workshops ervoor (tips zijn welkom?), ook wil ik nog wat inversteringen doen qua apparatuur en ga ik mij oriënteren op een coworking space waar ik de helft van de week kan werken met andere inspirerende ondernemers om mij heen. Genoeg te doen dus!

Wat zijn jouw doelen?

Ah, en wat zijn jouw doelen? Zet je altijd grote doelen of ben je meer van de kleine stapjes? Laat het me weten in een comment hieronder of op instagram @levenalsfotograaf. 

Voor nu wens ik je in ieder geval een hele fijne jaarwisseling en een hele goede start van 2022!

Hee fotograaf!

Hi, ik ben Vera, freelance fotograaf en ondernemer. Op deze blog schrijf ik over het leven als (startende) freelance fotograaf. Boordevol praktische fotografie tips! Hiermee hoop ik mensen zoals jij te inspireren om de stap te nemen om ook hun droom achterna te gaan.

Explore, create, inspire!

Join the club!
Let's connect!